
Andere
Donnerstag, 18.09.25, 09:00 Uhr
OSINT & Fact-Checking Workshop with Bellingcat
CPE: 8 Investigate Like Bellingcat Join us for a one-day hands-on workshop on open-source intelligence (OSINT) and fact-checking, inspired by the investigative methods used by Bellingcat to uncover war crimes, human rights abuses, and criminal activities. 🕘 Schedule 08:30 - 09:00 - Registration 09:00 - Welcome & Introduction 09:15 - Verification 10:15 - Digital Footprint Tracing 11:45 - Facial Recognition 12:15 - Lunch (included) 13:30 - Maps & Satellite Services 14:00 - Geolocation 15:00 - Coffee Break 15:15 - Chronolocation 16:00 - Transport Tracking 16:45 - Case Studies / Exercises / Q&A 🎤 Speaker Ross Higgins - Trainer and author, part of the Netherlands-based investigative journalism group Bellingcat. Language: English 🛑 Cancellation Policy Due to financial obligations incurred by ACFE Switzerland Chapter: Up to 10 days before the event: Full refund minus a CHF 40.00 cancellation fee. Less than 10 days before the event: No refund. However, replacements from the same organization are allowed.
Veranstaltungsort
Weitere Veranstaltungen
Montag,
09.06.25, 12:00 Uhr
09.06.25, 12:00 Uhr
Andere
Repas du Midi et du Soir: Constellation
"Constellation" : Projet familial de cuisine intergénérationnel où les femmes d'une même famille créent ensemble pour transmettre et partager un héritage culinaire.

Sonntag,
08.06.25, 12:00 Uhr
08.06.25, 12:00 Uhr
Andere
La Boulangerire - Repas du Midi, Aziadé Cirlini (CH)
Pour la Biennale 2025, l'artisane explore l'histoire et la diversité du pain et des plantes en Suisse, mettant l'accent sur la transmission intergénérationnelle et la création de récits comestibles.

Sonntag,
08.06.25, 12:00 Uhr
08.06.25, 12:00 Uhr
Andere
Repas du Midi: Héritage
À travers un repas partagé, Naturatable transmet les gestes, les saveurs et la mémoire des recettes familiales brésiliennes, tout en les adaptant aux produits locaux suisses.

Sonntag,
08.06.25, 19:30 Uhr
08.06.25, 19:30 Uhr
Andere
Repas du Soir: Sous le même soleil: Hallacas - KOMA
Expérience culinaire et communautaire célébrant le maïs comme lien culturel entre l'Amérique latine et la Suisse, transmettant des savoirs transgénérationnels à travers la cuisine et la mémoire.
